Drie is te veel – Martine Kamphuis

Laura de Lange (11 jaar) las Drie is te veel van Martine Kamphuis:
‘Het leek me een spannend en avontuurlijk boek. Ik vond het alleen wel jammer dat er geen plaatjes in staan, maar dat vond ik ook wel weer leuk, want dan kan je zelf verzinnen hoe de personages eruit zien. Ik vroeg me gelijk ook af waarom het boek zo heet.
Dit boek speelt zich af op Ameland. Olivier moet de hele vakantie op Ameland doorbrengen, maar eigenlijk heeft hij daar helemaal geen zin in. Hij ontmoet twee vriendinnen die op zoek zijn naar avontuur, genaamd Klaas en Maddie. De moeder van Klaas heeft een souvenirwinkel. Daar ziet Olivier een man die zich vreemd gedraagt. Olivier, Klaas en Maddie gaan op onderzoek uit en splitsen zich op. Klaas komt erachter dat de man Harry heet en dat hij in opdracht van zijn broer Abel Zandstra de winkel moest saboteren. Abel Zandstra is de eigenaar van het hotel naast de souvenirwinkel, hij wil uitbreiden en heeft daarvoor de plek van de souvenirwinkel nodig. ´s Avonds gaan ze op zoek naar nieuwe aanwijzingen in het hotel, maar dan wordt Maddie gesnapt!
Het meest spannende stukje uit het boek vond ik het gedeelte waarin Maddie werd opgesloten op de zolderkamer van het hotel. Ik vond het een spannend en avontuurlijk boek. Ik wou graag weten hoe het afliep, dus ik bleef maar doorlezen. Ik zou het boek aanraden voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Het boek is voor jongens en meisjes.’