Brons (over glimmende schatten en mistige moerassen)

Dylan (11 jaar) heeft het boek Brons (over glimmende schatten en mistige moerassen) gelezen. Hij bofte, want dit boek komt pas in juni uit. Het boek is geschreven door Linda Dielemans.
‘Het boek leek me gelijk leuk, omdat het gaat over De geschiedenis. Het boek gaat over de bronstijd. Je leert over wat het betekent om in die tijd te leven, wat brons voor de mensen betekent. hoe brons wordt gevonden en wat de mensen ermee deden.
Het bijzondere van dit boek is dat je eerst een hoofdstuk hebt met uitleg en het hoofdstuk erna dat je dan een verhaal kunt lezen over de dingen die in het hoofdstuk ervoor is uitgelegd, hebt gelezen.
Ik vond het een leerzaam boek, makkelijk om te lezen (ook voor iemand met dyslexie, zoals ik). De letters zijn niet te klein, de hoofdstukken zijn niet te lang, niet alleen tekst maar ook plaatjes en moeilijke woorden worden uitgelegd.
Ik zou het aanraden aan jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Voor kinderen die van geschiedenis houden of voor kinderen die meer te weten willen komen over de bronstijd.’