Activiteiten

We houden je hier op de hoogte van geplande activiteiten. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws rondom activiteiten.

21 september 2023

Let op: aanmelden verplicht, zie link onderaan.

Het is weer tijd voor onze jaarlijkse inspiratieavond! Dé voorbereiding op de Kinderboekenweek. Een heerlijke avond om je te laten inspireren en onder te dompelen in kinderboeken.

Speciale gast deze avond is Kevin Hassing. Kevin is (stem)acteur en vooral schrijver van de fantastische en prijswinnende serie Mus en kapitein Kwaadbaard – vertelt aan leerkrachten en pabostudenten graag alles over zijn boeken en zijn leven als schrijver. Met zijn ervaring als stemacteur heeft hij veel tips die je in kan zetten om het voorlezen in de klas nog interessanter te maken.

Tijdens deze avond zijn er diverse uitgeverijen aanwezig die de thematitels presenteren, maar ook ander leuks waar je als leerkracht of pabo-student blij van wordt.

Nelleke van Binden Coaching zal ook aanwezig zijn met één van haar coachhonden. Zij zal informatie geven hoe een coachhond succesvol ingezet kan worden op school.

Sanne van Studio Fonkel is ook aanwezig!

Meester Mokka is natuurlijk ook aanwezig met allerlei andere nieuwe titels en ander nieuws uit het boekenvak.

Natuurlijk kan je tijdens deze avond ook boeken kopen of bestellen.

  • Wanneer? Donderdag 21 september
  • Inloop vanaf 19.30 uur met koffie en wat lekkers
  • Start: 20.00 uur
  • Einde avond tussen 21.30 en 22.00 uur
  • Locatie: Bibliotheek Doetinchem, IJsselkade 13
  • Kosten: €7,50

    Aanmelden kan hier!
kevinhassing

29 september 2023

Wij lezen op vrijdagochtend 29 september om 10.30 uur voor op het kleed. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Aanmelden is niet verplicht. Wil je met een grotere groep kinderen (bijv. BSO of gastouderopvang) komen? Neem dan eerst even contact met ons op.

Foto is van Onder de Linden Fotografie.

_MHJ9736

4 oktober 2023

Een QR-speurtocht in het centrum van Doetinchem in het thema van de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’.

Test je boekenkennis en maak kan op een boekenprijs!

Voor wie? Vanaf 7 jaar. Belangrijk: Je moet kunnen lezen (of iemand bij je hebben die kan lezen) en daarnaast ook in het bezit zijn van een telefoon om de vragen te kunnen openen met de QR-code.

Haal jouw deelnameformulier tijdens openingstijden in onze winkel. Meedoen aan de speurtocht kan ook als de winkels gesloten zijn.
Jouw deelnameformulier moet uiterlijk zaterdag 14 oktober om 16.00 uur ingeleverd zijn.

4 oktober 2023

Burgemeester Mark Boumans opent de Kinderboekenweek op woensdag 4 oktober om 15.30 uur. Hij leest een boek voor in het thema van de Kinderboekenweek (Bij mij thuis). Het boek is geschikt voor 4+ en zeker ook nog voor veel ouder!

En wil je hem iets vragen? Dan is dit het perfecte moment.

burgemeester

4 oktober 2023

Een speurtocht in de Boliestraat geschikt voor 4 tot en met 7 jaar oud!

Ga op zoek naar Vos en Haas en maak kans op een boekenprijs.

Haal je deelnameformulier bij ons in de winkel tijdens openingstijden. De speurtocht is eventueel ook te lopen tijdens sluitingstijden. Lever je deelnameformulier uiterlijk zaterdag 14 oktober om 16 uur in in onze winkel.

6 oktober 2023

De Doetinchemse schrijfster Bettina IJzendoorn leest voor! Naast dat Bettina heel enthousiast en gezellig is, schrijft ze ook nog eens heel leuke voorlees- en prentenboeken. Je kan haar misschien kennen van Rok de Rommelrat of Beestjes in de badkuip.

Schuif je aan in onze voorleeshoek? Het is geschikt voor kinderen van 4 jaar en zeker ook voor ouder.