Activiteiten

We houden je hier op de hoogte van geplande activiteiten. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws rondom activiteiten.

Woensdag 3 oktober - De Burgemeester komt!

Op woensdag 3 oktober opent burgemeester Boumans de Kinderboekenweek bij ons. Hij komt voorlezen van 15.15-15.45 uur. Daar wil je toch bij zijn? Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap.

Donderdag 4 oktober - Leeshond Limo

Op 4 oktober is het Wereld Dierendag en dat valt ook nog eens in de Kinderboekenweek met het thema “Kom erbij”. Als we dat met elkaar combineren kom je natuurlijk uit op: een leeshond. Monique van Slooten komt met haar leeshond Limo bij Meester Mokka. Je mag Limo lekker knuffelen, aaien en als je het leuk vindt, mag je Limo ook voorlezen. Iedere dierenvriend is welkom! Ze is er van 15.00 tot 16.00 uur.

 


Wat doet een leeshond?
Als een kind met leesproblemen voorleest aan een hond, wordt het kind niet steeds gecorrigeerd. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en gaat het lezen een stuk makkelijker. Bewezen is dat kinderen hierdoor sneller en beter leren lezen. Een leeshond doet eigenlijk niets anders dan lekker naast het kind op de grond liggen en luisteren naar het kind dat uit een boek voorleest.
Wetenschappelijk is bewezen dat de aanwezigheid van een hond sterk bloeddrukverlagend werkt en een vermindering van stress betekent. Een hond heeft geen waardeoordeel of vooroordeel en dit werkt stimulerend voor het kind. Ook bij Limo’s leeskinderen is na testen bevestigd dat de kinderen duidelijk in leesvaardigheid zijn gevorderd, en bovendien lezen ze met meer plezier…. een geweldig succes!
 Bron: www.moniquevanslooten.nl

Woensdag 10 oktober - Martine Letterie en Saskia Halfmouw

In de Kinderboekenweek, op woensdag 10 oktober, krijgen we bezoek van Martine Letterie en Saskia Halfmouw.

Ze komen van 15.00 tot 16.30 uur bij Meester Mokka voorlezen, tekenen en signeren.

Je bent hierbij van harte welkom!!

 

Martine is een kinderboekenschrijfster en heeft vele (voornamelijk historische) boeken geschreven.
Made by Indira en Nooit meer thuis, beide boeken geschikt 12+, zijn onlangs verschenen titels.

Saskia is illustrator van kinderboeken. Je ziet haar eigen manier van tekenen terug in de vele boeken die ze geïllustreerd heeft.  Zo maakt ze onder andere de tekeningen bij Foeksia en De Effies.
In 2018 kwam haar eigen boek Zaterdag uit.

Zaterdag 13 oktober - Kindervoorstelling - Waar is Lieke?

Waar is Lieke is een kindervoorstelling voor kinderen van 3-9 jaar. Lieke is haar vriendinnetje kwijt en daardoor ook een beetje zichzelf. Ze waren echte vrienden en deden alles samen. Spelen, lachen, stoeien, dansen, huilen en keten. Echte vrienden blijven altijd samen, toch?

In deze fysieke theatervoorstelling zien we Lieke op zoek naar echte vriendschap. Wanneer ben je iemands bff en kan jijzelf niet je beste vriend zijn? Een actrice, danser en muzikant laten je lachen, kijken en misschien wel een beetje schrikken in deze vrolijke, muzikale voorstelling.

De eerste voorstelling begint om 10 uur. Na een pauze zal de voorstelling nog een keer gespeeld worden.