We houden je hier op de hoogte van geplande activiteiten. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws rondom activiteiten.

Iedere vrijdagmiddag om 15.30 uur hebben we een voorleesmiddag. Schuif gerust aan, iedereen is welkom. Toegang is gratis!

Hiep hiep hoera! Na het succes van vorig jaar komt dé burgemeester, Mark Boumans, ook dit jaar voorlezen in de Kinderboekenweek. Hij opent om 15.00 uur hiermee de Kinderboekenweek 2019 met het thema ‘Reis je mee?’

Limo komt weer langs! Dierendag + Kinderboekenweek = tijd voor Limo!

Op dierendag kunnen we natuurlijk niet zonder onze trouwe viervoeter Limo. Limo is een leeshond en vindt het heerlijk als je hem voorleest. Limo vindt het niet erg als je een keer een foutje maakt of even opnieuw moet beginnen. Hij vindt het allemaal prima.

Kom jij hem voorlezen of misschien gewoon even met hem knuffelen? Limo is er van 15.30 tot 16.30 uur.

Schrijfster Ilona de Lange komt op zaterdag 5 oktober langs! Wat een feest! Zij schreef het net verschenen boek ‘Miljonairskind – het geheim van het onderhuis’. Een grappig en spannend boek over een heel rijk gezin dat voor de rest van de wereld verborgen houdt dat ze heel rijk zijn. Ze lijken in een heel gewoon huis te wonen, maar niets is wat het lijkt: onder de grond zitten een zwembad, glijbaan en nog veel meer verborgen.

Dat moet toch wel een leuk verhaal zijn? Wil jij nou ook leuke verhalen opschrijven? Ilona de Lange geeft een korte workshop Storytelling, waarin ze je leert hoe je leuke verhalen bedenkt.
De workshop duurt van 15.30 tot 16.00 uur. Daarna is er een mogelijkheid (ook voor niet-deelnemers) om te kletsen met Ilona, te luisteren naar een deel van Miljonairskind dat ze voorleest en een handtekening te scoren.

Geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Inschrijven is verplicht. Inschrijven kan hier!

Het is Kinderboekenweek! Het thema van Kinderboekenweek 2019 is Reis je mee? En hoe reis jij het liefst? Met je loopfiets? Step? Fiets? Je kan samen met papa/mama/opa/oma je fiets komen versieren en komen luisteren een leuk voorleesverhaal over een fiets, auto of trein. We starten om 10.30 uur met lezen en gaan daarna versieren.

Mark Janssen komt op woensdagmiddag 9 oktober (in de Kinderboekenweek) bij ons op bezoek en dat vinden wij zoooo leuk! Hij is illustrator van een heleboel boeken! Zijn tekeningen zijn dromerig mooi, om in te verdwijnen. Kom je ook langs tussen 15.00 en 17.00 uur om een handtekening te scoren, gezellig te kletsen of hem te zien tekenen?

Hoe tof is het om je eigen raceauto in elkaar te knutselen en te testen bij ons in de winkel? Met behulp van materialen van Pakje Plezier maak je een unieke raceauto, geen een auto is hetzelfde.

Schrijf je hier in, zodat je zeker bent van je plaats.

Kosten: 7,50

Starttijd 15.30 uur

Hoe tof is het om je eigen raceauto in elkaar te knutselen en te testen bij ons in de winkel? Met behulp van materialen van Pakje Plezier maak je een unieke raceauto, geen een auto is hetzelfde.

Schrijf je hier in, zodat je zeker bent van je plaats.

Kosten: 7,50

Starttijd 14.30 uur

Pak direct je agenda! Op zaterdag 19 oktober om 14.30 uur komt Bette Westera langs. Samen met Noëlle Smit schreef zij “Hallo Teckel Tom!”. Een aandoenlijk mooi en grappig verhaal over een puppy die bij zijn moeder weggaat en bij zijn nieuwe baasje Jarig (‘Hoi, ik ben jarig.’) komt te wonen.

Bette komt voorlezen en signeren. Bette Westera kan je kennen van een heleboel kunstboeken voor kinderen, dichtbundels, leesboeken (kerntitel “Alle hens aan dek”, “Baby’tje in mama’s buik” en bijvoorbeeld “Kietel nooit een krokodil”), maar ze heeft ook een heleboel vertaald. Dat moet gegarandeerd een feestje worden! Ben jij erbij?

Verheug jij je ook zo op de decembermaand? Wij wel! Maar wat moet je nou weer kopen voor je kind? Wij helpen je!

Wij willen je graag uitnodigen voor de izddbhbnm-avond. De wattes? De ‘Ik zie door de boeken het bos niet meer’-avond. Een inspiratieavond op dinsdag 12 november (0 tot 6 jaar) en donderdag 14 november (7 tot 12 jaar) bij Meester Mokka.

Een avond waarop we je vol enthousiasme de nieuwste kinderboeken laten zien, zodat je genoeg inspiratie hebt voor de decembermaand (maar vooral ook daarna). Sinterklaasboeken, boeken over Kerst, maar ook “gewone” voorleesboeken, informatieve boeken, prentenboeken en zelfleesboeken waarvan wij vinden dat deze de moeite waard zijn om te laten zien.

Je kan vanaf 19.30 uur inlopen en dan al vast lekker rondsnuffelen tussen de boeken. Om 20.00 uur begint ons verhaal. Deelname aan deze avond is €3,- . Je krijgt tussendoor koffie/thee en natuurlijk wat lekkers. Er is voor iedere deelnemer een goodiebag.

Wie neem jij mee? Schrijf je hier in!