Activiteiten

We houden je hier op de hoogte van geplande activiteiten. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws rondom activiteiten.

Vrijdagmiddag voorleesmiddag! Iedere vrijdagmiddag om 15.30 uur hebben we een voorleesmiddag. Schuif gerust aan, iedereen is welkom. Toegang is gratis!

Vrijdag 26 april - scoor een kroon en luister naar koninklijke verhalen!

Ben jij al klaar voor Koningsdag? Kom bij ons vrijdag een kroon inkleuren en val op Koningsdag nog meer op met jouw prachtige kroon. Er worden ook koninklijke boeken voorgelezen!

Er zijn twee rondes:
– tussen 10.00 en 11.00 uur
– tussen 15.00 en 16.00 uur

Op=op!

Zondag 28 april - Festival in het oerwoud in Schouwburg Amphion

Vandaag is het peuterfestival In het oerwoud. In Schouwburg Amphion zijn er twee voorstellingen: De Gruffalo en Daar komen de dieren. Voor en na de voorstellingen is in de foyer een heus peuterfestival met knutselactiviteiten, schminken en nog veel meer leuks. Wij gaan voorlezen en verkopen de mooiste boeken over het oerwoud, het bos en dieren.

Voor informatie kijk op de site van Amphion.

Zondag 28 april - Boer Borisfeest

Boer Boris komt naar ons toe! Op koopzondag 28 april is er een heus Boer Borisfeest in en rondom onze winkel. Een speurtocht, een meet and greet met Boer Boris en nog veel meer leuks.

Tussen half 2 en half 4 kun je de benodigde spullen ophalen voor de speurtocht rondom onze winkel. In de winkel kun je je eigen Boer Boris-theater maken onder begeleiding van de KidsClub van Schouwburg Amphion. En uiteraard is Boer Boris er zelf ook!!

Van 13.30 – 15.30 uur.

Zaterdag 4 mei - Kom jij luisteren naar het verhaal van Anne Frank?

Vandaag is het herdenkingsdag. We herdenken dat er heel lang geleden oorlog was in Nederland. Er zijn veel verhalen geschreven over de oorlog, ook speciaal voor jongere kinderen. We lezen voor uit verschillende boeken over de oorlog. Begrijpelijke taal en niet te heftig, maar wel op zo’n manier dat kinderen aan het denken worden gezet.

We lezen voor om 10.00, 13.00 en 16.00 uur.

Zaterdag 11 mei - Workshop ``Hackers met hoedjes``

Ines Duits (1993) schreef het boek Hackers met hoedjes. Een boek over computers en hoe ze werken. Het zijn eigenlijk helemaal geen ingewikkelde magische machines, maar juist apparaten die heel logisch werken. Ines legt op een begrijpelijke manier uit wat je allemaal met computers kan en hoe ze werken.

Tijdens de workshop laat Ines je zien wat jij met computers kan en hoe jij zelf grappige, gekke, bijzondere dingen kan die computers ook kunnen. Houd ons in de gaten voor het laatste nieuws over deze workshop. Tijdstip en precieze inhoud volgen snel.

Zaterdag 18 mei - boekpresentatie Chaos United van Gerard van Gemert en Rudi Jonker

Op 18 mei is de boekpresentatie van ‘Chaos United’ (8+) in Meester Mokka. ‘Chaos United’ is een supergrappige graphic novel over het rommeligste voetbalteam dat je je maar kunt bedenken. Dat mag je niet missen!

Dit is er te doen:
– volg een workshop striptekenen van illustrator Rudi Jonker;
– luister naar het verhaal voorgelezen door schrijver Gerard van Gemert;
– iedere bezoeker maakt kans op twee gratis kaartjes voor de tentoonstelling van de Graafschap bij Stadsmuseum Doetinchem;
– scoor een handtekening!

Zien we jou de 18e?

Zondag 19 mei - Piraten op het Zandbultfestival

Het Zandbultfestival is een festival op de unieke stuifduin in de Kruisbergse bossen. Dit festival is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd en daar kan Meester Mokka natuurlijk niet ontbreken. Het festival is gratis en staat bol van spel, dans, theater, muziek, natuur en sport. Het thema dit jaar is Piraten en drie keer raden waar wij die dag over gaan voorlezen???

Het Zandbultfestival is op zondag 19 mei van 13.00 tot 17.00 uur.

Zondag 26 mei - koopzondag in Doetinchem

Op deze koopzondag zijn wij vanzelfsprekend ook geopend. Taart, koffie, cadeaus en boeken!

Maandag 27 mei - meesters-en-juffenmiddag

Ben je meester of juf? Dan nodigen we je graag uit voor onze speciale meesters-en-juffenmiddag in onze winkel. Van 16.00-17.30 uur dompelen wij je onder in kinderboeken! Meer info? Aanmelden doe je hier!

Vrijdag 7 juni tot maandag 10 juni - Met de feestelijke fiepbus op festival Het Achterland

Wij zijn dol op festivals en om die reden staan wij tijdens het pinksterweekend (7 tot en met 10 juni) op festival Het Achterland (voorheen De Parkparade) op de Bleek in Doetinchem. Het ongedwongen festivalsfeertje past helemaal bij Meester Mokka. Voorlezen, knutselen, snuffelen tussen de boeken… zie je het voor je!?

Zaterdag 15 juni - Beestjes in de badkuip

Bettina IJzendoorn en Esther Miskotte presenteren in onze winkel hun nieuwste boek Beestjes in de badkuip. Meer informatie over deze middag volgt snel!