Activiteiten

We houden je hier op de hoogte van geplande activiteiten. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws rondom activiteiten.

Zondag 27 januari - De Gruffalo komt bij Meester Mokka

De Gruffalo komt op bezoek bij Meester Mokka. Is hij echt zo eng? Kan hij goed dansen? En knuffelen?
Het boek van De Gruffalo wordt natuurlijk ook voorgelezen en er zijn heerlijke gruffalolekkernijen. Mmmm… Lekker hapje is dat!

De Gruffalo komt van 12.00 tot 16.30 uur. Tussendoor zal hij natuurlijk wel even pauze nemen.

Vrijdag 28 december - Leeshond Limo

Leeshond Limo komt weer bij ons langs! In de kerstvakantie kan je Limo komen knuffelen en hem voorlezen. Leeshond Limo heeft geen mening, maar luistert alleen maar naar je. Ideaal om te oefenen met (voor)lezen. Wij zijn fan van Limo!!

Limo komt van 13.00 – 14.00 uur. 

Vrijdag 23 november - Voorleesmiddag: Het grote boek van het Sinterklaasjournaal

Kom je ook luisteren? We lezen op 23 november om 15.00 uur voor uit Het grote boek van het Sinterklaasjournaal.

Donderdag 15 november - Kikker en vriendjes voorleesuurtje

Schuif je aan bij het voorleesuurtje van Kikker en vriendjes? Gerdiena Bos vertelt van 10.00 tot 11.00, de verhalen en gebruikt hierbij haar voorleeskoffer.

Vrijdag 9 november - Leeshond Limo komt weer!

De vorige keer was het bezoek van Limo een groot succes. Dat vraagt om een vervolg. Monique komt op vrijdagmiddag 9 november,  van 14.30 tot 15.30, weer samen met Limo naar Meester Mokka. Je kan Limo komen knuffelen, maar je kan hem vooral voorlezen. Limo heeft geen oordeel, dus fouten maken mag!

Zondag 28 oktober - Boekenspeurtocht met QR-code (8+)

Zondagmiddag, 28 oktober, tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert Kinderboekwinkel Meester Mokka in de Boliestraat een QR-codeboekenspeurtocht. Dit is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. De start is bij de kinderboekwinkel Meester Mokka, Boliestraat 23 te Doetinchem. Je hebt voor de speurtocht een telefoon of tablet met QR-codescanner nodig.
De snelste/beste wint een prijzenpakket samengesteld door Spellenwinkel De Betovering en Kinderboekwinkel Meester Mokka.

Zaterdag 13 oktober - Kindervoorstelling - Waar is Lieke?

Waar is Lieke is een kindervoorstelling voor kinderen van 3-9 jaar. Lieke is haar vriendinnetje kwijt en daardoor ook een beetje zichzelf. Ze waren echte vrienden en deden alles samen. Spelen, lachen, stoeien, dansen, huilen en keten. Echte vrienden blijven altijd samen, toch?

In deze fysieke theatervoorstelling zien we Lieke op zoek naar echte vriendschap. Wanneer ben je iemands bff en kan jijzelf niet je beste vriend zijn? Een actrice, danser en muzikant laten je lachen, kijken en misschien wel een beetje schrikken in deze vrolijke, muzikale voorstelling.

De eerste voorstelling begint om 10 uur. Na een pauze zal de voorstelling nog een keer gespeeld worden.

Woensdag 10 oktober - Martine Letterie en Saskia Halfmouw

In de Kinderboekenweek, op woensdag 10 oktober, krijgen we bezoek van Martine Letterie en Saskia Halfmouw.

Ze komen van 15.00 tot 16.30 uur bij Meester Mokka voorlezen, tekenen en signeren.

Je bent hierbij van harte welkom!!

 

Martine is een kinderboekenschrijfster en heeft vele (voornamelijk historische) boeken geschreven.
Made by Indira en Nooit meer thuis, beide boeken geschikt 12+, zijn onlangs verschenen titels.

Saskia is illustrator van kinderboeken. Je ziet haar eigen manier van tekenen terug in de vele boeken die ze geïllustreerd heeft.  Zo maakt ze onder andere de tekeningen bij Foeksia en De Effies.
In 2018 kwam haar eigen boek Zaterdag uit.

Donderdag 4 oktober - Leeshond Limo

Op 4 oktober is het Wereld Dierendag en dat valt ook nog eens in de Kinderboekenweek met het thema “Kom erbij”. Als we dat met elkaar combineren kom je natuurlijk uit op: een leeshond. Monique van Slooten komt met haar leeshond Limo bij Meester Mokka. Je mag Limo lekker knuffelen, aaien en als je het leuk vindt, mag je Limo ook voorlezen. Iedere dierenvriend is welkom! Ze is er van 15.00 tot 16.00 uur.

 


Wat doet een leeshond?
Als een kind met leesproblemen voorleest aan een hond, wordt het kind niet steeds gecorrigeerd. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en gaat het lezen een stuk makkelijker. Bewezen is dat kinderen hierdoor sneller en beter leren lezen. Een leeshond doet eigenlijk niets anders dan lekker naast het kind op de grond liggen en luisteren naar het kind dat uit een boek voorleest.
Wetenschappelijk is bewezen dat de aanwezigheid van een hond sterk bloeddrukverlagend werkt en een vermindering van stress betekent. Een hond heeft geen waardeoordeel of vooroordeel en dit werkt stimulerend voor het kind. Ook bij Limo’s leeskinderen is na testen bevestigd dat de kinderen duidelijk in leesvaardigheid zijn gevorderd, en bovendien lezen ze met meer plezier…. een geweldig succes!
 Bron: www.moniquevanslooten.nl

Woensdag 3 oktober - De Burgemeester komt!

Op woensdag 3 oktober opent burgemeester Boumans de Kinderboekenweek bij ons. Hij komt voorlezen van 15.15-15.45 uur. Daar wil je toch bij zijn? Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap.